Etusivu
Hieronta
Suolahuone
Kuntosaliohjaus
Infrapunasauna
Vesihieronta
Märkäkuppaus
Jalkahoito
Parafiinihoito
Hinnasto
Palaute

Roskakatokset
Ajoneuvovuokraus

Parafiinihoito

Parafiinihoidon voi lisätä esimerkiksi hierontaan tai jalkahoitoon ja näin saadaan hyvä lopputulos.

Kuumia parafiinikäsittelyjä käytetään niveltulehdusten hoidon yhteydessä. Parafiini sopii hyvin kroonisten nivel- ja lihassairauksien, jännetulehdusten, fibromyalgian ja trauman jälkeisten muutooksien hoitoon, esim. nivelreumaan. Käsittely edistää verenkiertoa ja vahvistaa sidekudosta ja on tehokas kipujen lievittäjänä. Hyvin siedettynä lämpökäsittelynä parafiinihoito pehmentää jännittyneitä lihaksia ennen hierontaa sekä jäykistyneitä niveliä.

Lämmön vaikutuksesta ihon kapillaarit laajentuvat ja varakapillaarit avautuvat. Verenkierto ja lymfakierto elpyvät. Tämän lisäksi parafiinikäsittelyjä käytetään myös käsien kosmeettisten hoitojen yhteydessä.

Jos asiakkaan iho on äärimmäisen kuiva ja halkeileva, voi parafiinihoitoa suositella kahden viikon välein. Pitää huomioida, että vaikka hoito on hyväksi kuivalle ja halkeilevalle iholle, ei sitä voida tehdä, jos iholla on haavaumia, palovammoja, tulehduksia, ruhjeita tai iho on arka.

Parafiinihoito voidaan tehdä sekä käsille että jaloille. Parafiini on erityisen hyvä kuivalle iholle. Jo ensimmäinen hoito antaa näkyviä tuloksia. Parafiinihoito rentouttaa asiakasta, lämmittää ja rentouttaa kipeitä lihaksia ja niveliä. Hoito vahvistaa kudoksia, vähentää kuivvuudesta johtuvia ryppyjä ja parantaa verenkiertoa. Hoitotoimenpiteissä, kuten esim. tulehtuneiden nivelten hoidossa, parafiinikylpy on todettu erittäin hyväksi.

Jalkoja hoidettaessa jalat kastetaan 2-4 kertaa hetkeksi kuumaan parafiinivahaan. Lämpimällä vahakerroksella peittyneet jalat suojataan muovipussilla ja laitetaan tämän jälkeen erityiseen froteetossuun tai kiedotaan froteepyyhkeeseen. Vahakerroksen ansiosta syntynyt kosteus pysyy ihossa, ihohuokoset avautuvat ja iho alkaa hikoilla. Kun vaha on vaikuttanut 10-15 minuuttia, se poistetaan. Ihohuokosten avauduttua käsittelyssä sekä ennen käsittelyä että sen jälkeen iholle levitetyt hoitotuotteet imeytyvät ihoon parhaalla mahdollisella tavalla. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen iho on näkyvästi sileämpi ja pehmeämpi.

Hinnasto             Ajanvaraus